2010-01-13 15:25:50• hírek • Gozner Gertrud

Megoldást találtak a halál-átkelőre

Újabb súlyos baleset történt a héten az Octavian Goga sugárút halál-átkelőjén.

Január 11-én az esti órákban egy 19 éves fiatalember, P. Sergiu saját gépkocsiját vezetve nem adta meg az elsőbbséget a kijelölt helyen, szabályosan átkelő 23 éves K. Györgyinek, és súlyosan megsebesítette. Ezek után a sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett, áthajtott az ellenkező irányba haladó sávba és frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő P. Ferenc vezette gépkocsival. Ez már a harmadik súlyos közúti baleset, amely az elmúlt pár hónapban a Soarelui negyedbeli gyalogátkelőn történik.

Legutóbb november 24-én ütöttek el egy ugyanott 43 éves nőt. M. Doina a közlekedési szabályoknak megfelelőn szeretett volna átkelni az út túloldalára, amikor a 19 éves V. Horatiu elgázolta. A vétkes sofőr a baleset után azonnal továbbhajtott, nem hívta mentőket és nem nyújtott elsősegélyt az áldozatnak. A rendőrség azonban hamarosan a nyomára akadt, és a vizsgálatok során kiderült, hogy az alig nagykorú sofőr ittas állapotban követte el a balesetet.

A Soarelui negyedbeli átkelő tavaly november még egy újabb tragikus balesetnek volt a színhelye. Kilenc nappal korábban szintén egy nőt gázoltak el a zebrán, a 23 éves sofőr nem adta meg elsőbbséget a gyalogosnak, amelynek során a 34 éves P. Zsuzsanna életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az áldozatot hiába szállították át a nagybányai kórházba, egy hét múlva belehalt a sérüléseibe.

Lapunk kérdésre, hogy milyen rendelkezéséket szeretnének foganatosítani, hogy megelőzzék a további tragédiákat Danciuti Catalin, a Szatmár Megyei Rendőrség Forgalmi részlegének a vezetője válaszolt. Amint megtudtuk, a rendőrség már korábban javaslatot tett a Polgármesteri Hivatal keretén belül működő Közlekedésbiztonsági Bizottságnak, hogy helyezzen ki a sebességet csökkentő fekvőrendőröket a helyszínre. Ezt a javaslatot a bizottság a szerdai ülésén el is fogadta. Ez azt jelenti, hogy amint a kinti időjárás megengedi, kikerülnek a fekvőrendőrök és ezzel jelentősen megnő az illető átkelő biztonsága - nyilatkozta a közlekedési osztály vezetője.


Fekvőrendőrökkel teszik biztonságossá a gyalogátkelőt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: